מאמרים
התה יפה לבריאות
הסינים מכירים את היתרונות הרפואיים של תה ירוק מקדמת דנא והוא שימש אותם כתרופה לפחות 5000 שנים. המזרח מחשיב את התה הירוק כעמוד תווך תזונתי.
למרות שסין ויפן היו הצרכניות היחידות של תה ירוק עד לפני מספר עשורים, משיג היום המשקה הזה פופולאריות עצומה בכל רחבי העולם. אפילו הבריטים, שאהבתם לתה השחור הייתה תמיד נושא לשיחה, פיתחו חיבה עזה לתה הזה.
רוב האנשים ששותים תה מודעים היטב לעובדה שזה "טוב בשבילך". לעומת זאת, הם לא יודעים בדיוק איך ובאיזה אופן מועיל כל סוג של תה לבריאות. במזרח, מקום הולדתו של התה, הוא נחשב במידה רבה כמשפיע עיקרי על אושר, חוכמה ובריאות טובה של הגוף והנפש.
התה הפך לפופולארי בעולם בזכות תכונותיו המרעננות והמרגיעות. הבריטים אף מתייחסים אליו כאל ארוחת ביניים מיוחדת ומגדירים אותו כ"שעת תה" המסמלת הפוגה ומתן מנוחה לגוף לנפש. עוד שימוש מקובל לתה הוא סיום נעים לאחר ארוחה כבדה.
כאשר מדענים מדברים על תה, הם מתכוונים לתה שחור, ירוק, לבן או תה אולונג. כל סוגי התה האלה עשויים מהעלים של צמח קמיליה סיננסיס.
התה השחור נפוץ יותר והוא בעל ארומה חזקה. התה הירוק הוא מעודן, ותה האולונג מהווה שילוב של תה שחור ותה ירוק. חליטות צמחים כולל משפחה גדולה של פרחי בר וחליטות צמחים הנקראים גם צמחי מרפא, מאחר ומיוחסים להם השפעות בעלות יכולת לרפא מחושים ומחלות.
לאחר קטיפה ידנית של עלי תה, מפוזרים העלים על מגשי במבוק לייבוש במשך מספר שעות תחת השמש. לאחר מכן נקלים העלים במחבתות על מנת לאדות מהם את הלחות ואז הם מגולגלים מיידית באופן ידני. השלב הבא הוא חזרה אל המחבתות לשם ייבוש נוסף, המקנה להם את צורתם הסופית.
כיום מספקים המחקרים די ראיות מוצקות ליתרונות הבריאותיים הגלומים בשתיית תה ירוק, ומצביעים על העובדה ששתיית התה הירוק מפחיתה, הורגת ומעכבת את הסיכון לצמיחת תאים סרטניים, הורדת רמת הכולסטרול, שמירה על עצמות חזקות, הגנה לשיניים ומניעת התקפי לב ושבץ מוחי.
ראיות חדשות מגלות כי תה ירוק יכול אפילו לעזור בדיאטה. חוקרים אמריקנים גילו ב-1999 כי גברים שקיבלו שילוב של תמצית תה ירוק וקפאין, שרפו יותר קלוריות מאשר אלו שקיבלו רק קפאין. התה הירוק מסייע בחילוף חומרים ושיפור תזונה. הוא עוזר לגוף לעכל את המזון טוב יותר, ומפחית הצטברות שומנים. כמובן, בתנאי שלא ממתיקים את התה באמצעות סוכר או ממתיקים מלאכותיים.
היתרונות הרגילים של התה מאפיינים אותו כמקור תזונה חיוני. מעבר להנאה שבשתייתו, הוא מלא בתועלת תזונתית. התה מכיל מגוון גדול של מינרלים וויטמינים, ולכן נחשב כיעיל במיוחד למניעת מחלות.